3 cai usoare prin care poti oferi publicitate prin site-ul tau

Posted by Publicat de championsurl On 00:47

3 cai usoare prin care poti oferi publicitate prin site-ul tau

Mareste-ti veniturile urmand aceste simple sfaturi pentru a atrage publicitate pe site-ul tau.

Daca abia ai pornit la drum prin cyberspatiu – sau daca doar cauti cai prin care sa maresti marja de profit a afacerii tale – poate vei lua in consideratie sa accepti sa faci publicitate altor companii in cadrul site-ului tau.
Si de ce nu ai dori sa-ti rotunjesti veniturile fara a face nimic? Trebuie doar sa inserezi cateva mesaje publicitare in site-ul tau si sa astepti sa-ti intre bani in cont, nu?
Nu neaparat!
Pentru a face atractiv site-ul tau pentru companiile care apeleaza la publicitatea online, trebuie ca vizitatorii tai sa fie de calitate, sa ai un trafic multumitor si sa oferi un plasament bun in cadrul site-ului tau bannerelor publicitare. Chiar daca momentan nu intrunesti conditiile enumerate mai sus exista totusi modalitati prin care sa faci bani din promovarea altor produse. Aceste cai usoare – care pot deveni de success – ar putea fi:

#1. Promoveaza produsele/serviciile altor companii apeland la programele “Affiliate”. Alaturandu-te programelor afiliate dezvoltate de alte companii poti pasi foarte simplu in lumea publicitatii online. Desi “Affiliate Program” din punct de vedere tehnic nu inseamna chiar publicitate, tu poti castiga bani promovand produsele/serviciile altor companii. In cadrul “Affiliate Program” tu poti castiga bani ori de cate ori un vizitator de-al tau da click pe produsul recomandat de tine si, ajungand pe site-ul la care esti afiliat, realizeaza o achizitie. Pentru a incuraja aceasta vanzare tu vei posta un banner pe site-ul tau al carui link este catre site-ul unde esti afiliat; de asemenea, poti prin newsletterele pe care le transmiti vizitatorilor tai sa promovezi respectivul produs/serviciu.
Modalitatile de bonusare difera de la program la program. Comisioanele rezultate pot fi cuprinse intre 10% si 50% din valoare vanduta prin intermediul tau.
Din pacate in Romania abia se fac pasi in domeniul acesta. Intr-un articol viitor vom prezenta piata romaneasca a “Affiliate Program”.

#2. Apeleaza la publicitate targeta oferita de Google AdSense. Programul Google AdSense iti da posibilitatea sa-ti rotunjesti veniturile plasand mesaje-text publicitare, targetate in cadrul paginii tale web. Aceste mesaje publicitare ruleaza pe site-ul tau intr-o caseta rectangulara, cu mentiunea “Ads by Google”. Aceasta forma de publicitate este platita de cei care apeleaza la alt program Google, AdWords – ce are in centru notiunea de pay-per-click. AdSense tine cont de profilul site-ului tau, astfel ca daca, de exemplu, site-ul tau vinde carti, nu ti se va furniza ca mesaj publicitar un anunt ce promoveaza o competitie de arte martiale.
Cu programul de publicitate Google AdSense vei castiga bani ori de cate ori vizitatorii tai dau click pe respectivul mesaj publicitar. Daca reusesti sa ai un trafic de calitate – iar vizitatorii tai sunt interesati de produsele promovate – vei putea avea o noua sursa de venit furnizata de site-ul tau.
A te putea alatura Google AdSense nu presupune nici o extrataxa. Si este si simplu sa o faci. De fapt, nu trebuie sa faci nimic; Google selecteaza pentru tine mesajele potrivite continutului site-ului tau. Tu doar astepti sa fii platit.
Atentie insa! Google nu accepta orice fel de site-uri. Trebuie sa fii acceptat de Google, iar odata acceptat trebuie sa fii atent sa nu-ti pierzi credibilitatea in randul vizitatorilor tai.

#3. Abordeaza direct alte companii si propune-le sa desfasoare campanii publicitare prin intermediul site-ului tau. Daca site-ul tau are un trafic de calitate, cauta site-uri care ofera produse/servicii complementare cu ale tale si care se adreseaza aceleeasi categorii de clienti ca si tine. De exemplu, daca ai un magazine online ce comercializeaza rochii de mireasa, vei cauta sa identifici florariile online ce activeaza in aceeasi piata zonala cu tine si le vei propune sa promoveze pe site-ul tau buchetele de mireasa pe care le realizeaza. Reclama produselor in site-ul tau este o recomandare pe care o faci clientilor tai sa achizitioneze respectivele bunuri, astfel incat le poti genera o crestere a vanzarii lor.
Asigura-te ca atunci cand vei contacta potentialii clienti pentru spatiile publicitare din cadrul site-ului tau o vei face intr-o maniera profesionista. Contacteaza-i telefonic, nu apela la email, in acest mod comunicarea va fi personala si profesionala. Fii pregatit sa oferi detalii despre afacerea ta si despre traficul site-ului tau. Cu cat oferi informatii mai multe si calitative, cu atat ei vor fi mai tentati sa tina cont de propunerea ta. Asigura-te ca cei carora te adresezi au o reputatie buna. Daca ai ca partener o companie asupra careia planeaza semen de intrebare, aceasta reputatia se poate rasfrange si asupra ta.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu