Notiuni de baza despre promovarea online

Posted by Publicat de championsurl On 00:44

Notiuni de baza despre promovarea online

In acest articol despre promovarea online vom vorbi putin despre elementele de baza incercand sa familiarizez cu acest subiect atat pe webmasterii aflati la inceput de drum cat si pe cei care cocheteaza cu ideea de a avea un site.

Ar trebui sa stim ca exista 2 mari categorii de promovare online a unui site:
1. Gratuita
2. Platita

Promovarea online gratuita corespunde in linii mari cu ceea ce in comunitatea web se numeste SEO (initialele de la Serch Engine Optimisation, in traducere Optimizarea Pentru Motoare de Cautare). Ca o paranteza, acest mod de promovare online este gratuit doar daca o facem noi personal. Este cheia de bolta a promovarii online gratuite a unui site si are ca scop obtinerea unei pozitii cat mai bune in motoarele de cautare. Cu cat site-ul tau e mai aproape de top la cautarile pe Google sau pe Yahoo (mai sunt si alte motoare de cautare, dar acestea doua sunt cele mai importante) pentru anumite cuvinte, de preferinta cuvinte-cheie, relevante pentru continutul site-ului tau, cu atat ai sanse mai mari sa primesti vizitatori prin intermediul acestor motoare de cautare. Pozitia in paginile afisate de Google sau Yahoo pentru diverse cautari de cuvinte-cheie, se mai cheama in limbajul de specialitatea si serps, cresterea in serps este telul suprem al tehnicilor SEO. Dar nu despre asta vorbim aici... Un incepator ar trebui sa retina ca este foarte important pentru un site sa fie cat mai bine plasat in motoarele de cautare la cuvintele cheie relevante pentru continutul sau.

Desi o crestere in serps depinde foarte mult si de concurenta pentru aceste cuvinte, sunt cateva lucruri pe care oricine le poate face pentru a-si promova online site-ul gratuit. In primul rand sa aleaga cuvinte-cheie unde concurenta nu este mare, adica unde nu se bate cu site-uri foarte puternice pe primele locuri. Sa foloseasca aceste cuvinte in titlul, adresa web (numele domeniului in URL) si continutul site-ului si sa obtina cat mai multe linkuri (legaturi) de pe alte site-uri spre site-ul sau. Linkurile/legaturile se obtin in primul rand prin inscrierea in directoare web (sunt de preferat cele cu un PR mare si care ofera link direct), dar si prin schimb reciproc de linkuri cu alte site-uri. De asemeni este de preferat ca site-urile/paginile de pe care vin linkurile sa aiba legatura cu tipul site-ului (de aceea si in directoare e de preferat sa fie aleasa o categorie ce se potriveste cel mai bine cu site-ul tau).
Dar despre SEO vom posta separat un mic manual – “SEO – Made Easy!”

Desigur ca tot la publicitate online gratuita intra si promovarea prin viu grai sau prin intermediul unor forumuri, dar asta depinde in primul rand de calitatea serviciilor oferite de site-ul respectiv astfel incat sa i se duca vestea.

Promovarea online platita presupune campanii de promovare pe alte site-uri prin cumpararea de reclama, fiind nenumarate astfel de servicii pe internet.

Ce ar trebui sa inteleaga un webmaster incepator din aceste randuri? In primul rand ca nu e de ajuns sa iti lansezi un website, vizitatorii nu se vor ingramadi buluc catre site-ul tau daca nu il promovezi, de preferat online. Un prim pas ar fi sa creezi continut text bogat in care sa se regaseasca acele cuvinte-cheie pe care le tintesti, apoi sa iti inscrii site-ul in directoare web si ...
Tinem aproape!

P.S. : daca doriti sa tratam un anume subiect legate de SEO si promovare online, nu ezitati sa ne scrieti la championsurl@gmail.com

0 comentarii

Trimiteți un comentariu